ОБИЉЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ОПШТИНЕ ПЕЛАГИЋЕВО

Written by Odrzavanje. Posted in Вијести

Општина Пелагићево формирана је Одлуком Народне скупштине Републике Српске, 30. јануара 1993. године. У свечарској атмосфери обиљежена је  25. годишњица од формирања Општине Пелагићево.

Најприје је у кабинету начелника општине одржан састанак са представницима Владе РС, а потом је извршен обилазак Административно-културног центра у изградњи.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански господин Фотије обавио је парастос на Централном споменику погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату, а затим су бројне делегације положиле цвијеће и вијенце. 

На Сваченој академији, предсједник Скупштине општине, Славко Тешић је поздравио присутне, да би начелник општине Симо Стакић дао осврт на протеклих 25 година општине Пелагићево. У име Владе РС, присутнима се обратио Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства, а испред кабинета предсједника РС, његова савјетница Цвијета Танасић.

Присутне су поздравио и епископ зворничко-тузлански господин Фотије, те представници пријатељских општина Сежана из Словеније и Бачка Паланка из Србије. 

Начелник Стакић и предсједник Тешић су потом подијелили награде поводом 25-те годишњице Општине Пелагићево најзаслужнијим институцијама и појединцима. 

Златну плакету добили су: Предсједник Републике Српске, Предсједник Владе РС и Епархија зворничко-тузланска.

Плакетом су награђени: Министарство финансија РС, Министарство управе и локалне самоуправе РС, Министарство правде РС, Министарство просвјете и културе РС, МУП РС, Министарство здравља и социјалне заштите РС, Министарство породице, омладине и спорта РС, Министарство индустрије, енергетике и рударства РС, Министарство трговине и туризма РС, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС, Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство науке и технологије РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Министарство за избјеглице и расељена лица РС, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарство за економске односе и регионалну сарадњу.

Захвалнице су добили: Општина Сежана (Словенија), Општина Бачка Паланка (Србија), Општина Косјерић (Србија), Представништво Републике Српске у Србији, Влада Брчко дистрикта, Правобранилаштво РС, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, Дом здравља Бијељина, Савез општина и градова РС, Радио телевизија РС, ЈП "Путеви РС", ЗЕДП "Електро-Бијељина" Бијељина, Милан Бабић, Борачка организација РС и Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС.

Међу присутнима били су и: Јосип Јерковић, птопредсједник РС, министри Миленко Савановић, Давор Чордаш и Јасминка Давидовић, Арни Ливне, савјетник предсједника РС, те бројни други гости из Пелагићева и сусједних мјеста.

У културно-умјетничком дијелу програма учествовали су ученици ОШ "Васо Пелагић" и чланови КПД "Васо Пелагић".

Konkursi skroler

Назив документа Величина Датум и вријеме
An Adobe Acrobat file Статут Центра за социјални рад Пелагићево 4.49 MB 01.08.2017. 17:45:01
An Adobe Acrobat file Пријава на јавни конкурс 225.87 KB 20.06.2017. 12:53:59
Назив документа Величина Датум и вријеме
×