ОДРЖАН ПРВИ САБОР „ПОКЛОНИКА МАНАСТИРА ХИЛАНДАР“

Written by Odrzavanje. Posted in Вијести

Акатистом Пресветој Богородици Тројеручици, који су у цркви „Светог Пророка Илије“ у Пелагићеву служили свештеници: Драган Каиновић, Драган Тодоровић, Никола Пекић, Ненад Савић и Миодраг Каиновић, дана 12. новембра 2017. године почео је први сабор поклонима манастира Хиландар. Задњих пар година свештенство Црквене општине Пелагићево и Обудовац, са својим парохијанима, одлазе на поклоничка путовања и поклоњење светињама манастира Хиландар.

Јавила се жеља да се сви поклоници годишње једном сакупе и још једном присјете светиња у које су одлазили. Евоцирале су се личне успомене са поклоњења, али и чуле неке нове информације о овом српском бастиону.  

Присутне је поздравио протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић, захваливши се свима који су те вечери били на сабору, истакавши величину духовности Хиландара. 

Предавање на тему Света Гора Атонска и Срби одржао је проф. др Мирко Сајловић, професор на катедри Историја Цркве на Православном  богословском факултету у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву, који је у свом предавању, које је било прилагођено слушаоцима, говорио уопште о Светој Гори са нагласком на историју манастира Хиландар.

 

Затим се присутнима обратио протојереј-ставрофор Драган Тодоровић из Обудовца, који је најавио да ће сабор ако Бог да, идуће  године бити организован у Обудовцу, са циљем да се још јаче повезу ова два посавска села.

Konkursi skroler

Назив документа Величина Датум и вријеме
An Adobe Acrobat file Статут Центра за социјални рад Пелагићево 4.49 MB 01.08.2017. 17:45:01
An Adobe Acrobat file Пријава на јавни конкурс 225.87 KB 20.06.2017. 12:53:59
Назив документа Величина Датум и вријеме
×